Over mij

Mijn foto
Juni 2008 afgestudeerd aan AKV/StJoost, deeltijd Fotografie.

vrijdag 12 december 2014

Van Virginia City naar Apgar Village Lodge (Glacier Park)

Zaterdag 2 augustus

We stonden om 7.15 uur op en zaten na het gebruikelijke ochtendritueel even lekker buiten op de kleine veranda om ons ontbijt te nuttigen. Yoghurt met een apart schaaltje fruit (o.a. bosbessen) en W. nog een muffin.  
Karen was in haar tuin en we hielden een praatje met haar - ze wilde de broek wel repareren, maar daar hadden we geen tijd voor. Het was een aardige dame en we hadden het er nog even over hoe zij hier terecht was gekomen, vanuit California.

Karen van Ginger Bread House
 
Om 9 uur vertrokken we richting Glacier Park. Onze bestemming voor vandaag lag bijna 600 km. verderop, dus dit betekende een hele dag rijden, we tankten zelfs twee keer vandaag! Het waren echter hele rustige wegen, Montana is echt super relaxed. We kwamen door Nevada City, maar hadden te weinig tijd om dit dorpje vlak bij Virgina City te bekijken. Over de 287 reden we naar de 90 naar Butte en Deer Lodge, om vervolgens via de 200 op de 83 naar Kalispel te komen. Op deze weg vonden we na een lange rit eindelijk een picknickplek, waar we meteen onze kaarten konden schrijven, die we in Big Fork op de bus deden. In dit stadje deden we ook nog wat boodschappen.

Om een uur of vijf arriveerden we bij Glacier Park (toegang 25 dollar) en Apgar Village Lodge.  We hadden cabin nr. 35 met uitzicht op het water en een dikke boom zowel voor als achter ons verblijf voor een nacht.
 
Cabin nr. 35
 
Apgar Village Lodge
Het was 32 graden en er was geen airco, hopelijk zou het voldoende afkoelen.
 In de schaduw buiten kon ik aan een tafel aan mijn verslag werken en daarna gingen we eten bij Eddie. W. had wederom een steak die bijzonder goed was en ik nam een Elk burger, met glutenvrije warme(!) boterhammen, en aioli en chips. Verrukkelijk! Buiten namen we een toetje, W. een Frozen Yoghurt Hucklebury en ik een ijsje, salted caramel, ook al erg lekker! We genoten hiervan tijdens een blik op Lake MacDonald.  

Lake MacDonald in de avonduren

Hierna werd het wel wat koeler, al was het in de cabin nog behoorlijk warm. Na een hevig onweer koelde het ook hier lekker af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten