Over mij

Mijn foto
Juni 2008 afgestudeerd aan AKV/StJoost, deeltijd Fotografie.

vrijdag 12 december 2014

Naar Lake Louise via Head Smashed in Buffalo Jump

Maandag 4 augustus

Om 7 uur liep de wekker af, ik had afgesproken dat we om 8.15 uur wilden ontbijten dus we hadden tijd genoeg. Ik hoorde van Ann dat ik glutenvrije wafels zou krijgen. De vrouw van het andere (Canadese) stel at ook glutenvrij vanwege haar MS. We keken toe hoe zij en Ken hun best deden en kletsten ondertussen wat.
 
De wafels waren erg lekker, zeker met de Maple Syrup, die volgens Ken de allerbeste was! W. had Egg Bendicte, maar hij zei later dat hij die wafels ook wel gewild had. Met fruit en zo opgemaakt zag het er ook erg lekker uit allemaal!
 
 
Ken en Ann maken ontbijt, met glutenvrije wafels


 
Heel apart, deze B&B, een bijzonder leuke ervaring!
 
York Creek B&B
Om half tien vertrokken we richting Pincher Creek en verder, naar Head Smashed in Buffalo Jump.
Het was zonnig en nog niet zo warm, heerlijk weer voor ons dus. De afslag naar HSIBJ bleek nog een aardig eind en we kwamen terecht op wat een hele lange, stoffige grindweg bleek te zijn. We houden wel van wat couleur locale!


Bij de parking werden we al opgewacht door een busje, dat ons naar boven bracht. Het was een heel mooi gemaakt gebouw met veel displays. We zagen eerst een film, die goed liet zien hoe in vroeger tijden de bizons de afgrond in werden gedreven door de indianen. Bovenaan konden we naar buiten, om naar de plek te lopen waar vandaan ze hun dood vonden. De wandeling naar beneden hebben we maar niet meer gedaan, daar was ook veel te weinig tijd voor. We brachten dik anderhalf uur door in dit mooie museum, waarna we onze weg richting Calgary vervolgden.
    Eerst de 2, een snelweg die goed doorreed, getankt in Claresholm en even later via een tussendoor weg - die verderop ophield en een grindweg werd voor de lokale bevolking - naar de 22 gereden, die mooier was. Er was nergens een parkeerplaats te vinden. We stopten dus maar even langs de kant van de weg en aten lekker pittige worstjes.
 
Hoe verder we richting Calgary kwamen hoe donkerder, opnieuw onweer, bliksem en regen. Het koelde af naar 15 graden. Tenslotte reden we De Trans Canadian HW op, onderlangs Calgary, met (gelukkig aan de andere kant) één lange file. Eindelijk vonden we hier een parkeerplek met wc, zo’n 30 km. van Lake Louise vandaan.

Onderweg naar Lake Louise

 
 
 
 
 
Bij Lake Louise vonden we ons hotel, de Deer Lodge, aan Lake Louise Drive, na The Village en vlak bij het meer. Het was een mooi, oud hotel. We kregen zoals gevraagd een kamer op de begane grond, voor drie nachten. Na de bagage naar binnen te hebben gebracht liepen we naar de  Dining Room om een reservering te plaatsen. We waren moe van de lange middag steeds maar doorrijden, maar we wilden wel het wereldberoemde Lake graag zien, dus liepen we daar meteen naar toe.
 
 
Drukte bij Lake Louise
 
We keken er de drukte even aan met al die fotograferende mensen en terwijl W. terugging naar de kamer liep ik nog (bijna) naar het eind van het meer. Ik bereikte dat net niet, want ik werd om 20.00 uur terugverwacht voor het eten en haalde dat nipt, we hadden een heerlijke maaltijd. Vooraf charcuterie voor 2 personen, met paté, eendenborst, ham, bizonvlees, tomaatjes, kaas, ontzettend lekkere abrikoosje in Chardonnay en fruit, mooi opgemaakt op een langwerpige schotel. Strong bow cider erbij smaakte ook opperbest. Als hoofdgerecht had W. alweer een overheerlijke steak en ik kip, die wat aan de droge kant was. We aten Mashed Patatoe erbij.   

Op onze kamer hadden we nu eindelijk een bureautje, waar ik probeerde het verslag van drie dagen te schrijven – overmand door vermoeidheid bleef het steken bij twee!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten