Over mij

Mijn foto
Juni 2008 afgestudeerd aan AKV/StJoost, deeltijd Fotografie.

vrijdag 12 december 2014

Over de Icefields Parkway naar Jasper

Donderdag 7 augustus

Na een ontbijtbuffet in het hotel vertrokken we uit Lake Louise, om over de beroemde Icefields Parkway naar Jasper te rijden. Het was ca. 8 graden, later werd het 10 en we eindigden met in de 20 bij Jasper!   
    Wat een geweldig mooie weg was dit! Er waren diverse uitkijkpunten, de eerste bij Bow Lake waar we de rode Lodge niet erg rood meer vonden. Al rijdend zagen we de fraaiste pieken en gletsjers opduiken.
Langs de Icefield's Parkway

Om Peyto Lake te bereiken was een hele steile en vermoeiende klim voor ons, met veel muggen, maar we kwamen er! Wat was het een mooi gezicht om dit van plaatjes overbekende meer in het echt te zien. 
Peyo Lake
 
We stopten nog enkele keren, W. kreeg weer slaap. Bij Saskatchewan Crossing was niets van de branden te merken, die hier een maand eerder hadden gewoed.
    Bij het Columbia Icefield was een enorme parkeerplaats en een informatiecentrum, dat we bezochten, maar wat we zagen was dus Athabasca gletsjer, Columbia lag daarachter. Een ritje met de sneeuwcoach was aan ons niet besteed en de pas geopende sky-walk lieten we ook voor wat het was, al had ik later toen we er langsreden wel even spijt.
 
Athabasca gletsje

Na binnen rondgekeken te hebben reden we naar een kleiner parkeerplaatsje beneden, waarvandaan je naar de gletsjer kon lopen. Er stond een waarschuwingsbord dat mensen met hart- en longklachten dit beter niet konden doen. Kwamen wij daar goed mee weg;-) Het begon nog te regenen ook, dus in plaats van een uitputtende klim nestelden we ons in de auto voor een portie kersen.


 
We stopten nog bij Bridal Veil, een aardige waterval langs de kant van de weg. Bij de Sunwapta falls (sunwapta betekent turbulent water) lieten we de kracht van dit water goed op ons inwerken, om uiteindelijk de Athabasca falls te kunnen bewonderen. Wat een prachtig mooie, woeste wateren allemaal. Ik laat de foto’s hier maar voor zich spreken!
Sunwapta Falls


Athabasca Falls


 

Om uur of 5 waren we in Jasper en vonden al snel Raven House, met gastvrouw Maire.  We werden hartelijk door haar verwelkomd. De schoenen gingen ook hier uit, waarna we de trap opliepen naar onze prachtige, grote kamer, weer héél anders dan de vorige B&B.

Maire vertelde een en ander, ook over het ontbijt voor de volgende morgen. Op onze vraag over restaurants en wat zij van Earls vond, gaf ze aan dit inderdaad de beste plaats was om te gaan eten, vanwege hun consistentie. Dus gingen we weer naar een Earls. Dit restaurant lag volgens de gastvrouw op  slechts 5 minuten loopafstand, wat voor ons dus een kwartier was! Eerst zochten we een winkel waar we een externe harddrive konden kopen. Maire had ons een winkel aangewezen, maar hier hadden ze niets wat we konden gebruiken.

Earls was goed en heel erg lekker, nu ik een medium steak had besteld met een onsje meer. De muziek was ook hier te luid naar onze smaak, maar buiten was alles vol. We hebben het er wel over gehad toen ons gevraagd werd of alles naar wens was, maar dat was natuurlijk mosterd na de maaltijd.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten